Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779
17.07.2024

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > България > Данните от годишните технически прегледи минават само по електронен път

Данните от годишните технически прегледи минават само по електронен път

Това ще се случи от 22 юли т.г.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

Крайният срок за свързване на уредите във всички пунктове за технически прегледи към информационната система на ИА „Автомобилна администрация“ е с дата 22 юли 2024 г. От тогава данните от техническите средства за измерване ще постъпват автоматично по електронен път в ИААА. След тази дата дейността на всички пунктове, които не са изпълнили условията, ще бъде преустановена.

Това се прави с цел повишаване качеството на техническите прегледи и завишаване на контрола. По този повод през октомври 2023 г. бе изменена Наредба № Н-32, с която се въвеждат новите изисквания. Съгласно промените е необходимо да бъде инсталиран софтуер, одобрен от ИА „Автомобилна администрация“, чрез който в момента на прегледа резултатите от измерванията да се изпращат електронно в агенцията. До сега от 1093 пункта на територията на цялата страна, 544 вече предават данните автоматично.

От 22 април 2024 г. ИА „Автомобилна администрация“ издава разрешения на нови контролно-технически пунктове само ако вече са осигурили електронно предаване на резултатите от измерванията към информационната система.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x