Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Бургас > Да помогнем на Миро от Бургас

Да помогнем на Миро от Бургас

Здравейте добри хора

Познатият на много хора в Бургас йога-учител и психотерапевт Мирослав Рахнев се нуждае от помощ. Помощ за да доплати лечението си, което е стартирал преди една година и половина в Истанбул. Става въпрос за втори цикъл от специална химиотерапия, която може да се осъществи единствено в специализирана клиника в Истанбул. Заболяването е много рядък вид Авденокарцином, който лекарите в България са отказали да лекуват.

▪️ървият цикъл химиотерапия на приблизителна стойност /сто и двадесет хиляди лева/ беше платен от парите, които сам заработваше и с помощта на най-близките си хора. За съжаление, състоянието му вече не позволява да работи и сега може само да разчита на подкрепата и милосърдието на всички хора, познати и непознати. Вече година и половина той преминава през това състояние, за което лекарите в България издадоха заключение, че е предопределено да напусне света най-много до три месеца, след поставянето на диагнозата. Това въобще не се случи, поради силната му вяра в щастливия развой на нещата. Миро не искаше да натоварва с проблема си други хора, освен семейството и най-близките си приятели, затова до последно работеше сам и печелеше голяма част от необходимите суми за лечение, останалата част беше взета от близки. За съжаление, наскоро беше заразен от ковид и това съсипа остатъците от физическата му сила. Миро се опита да прехвърли лечението си в България, надявайки се, че може да бъде по-евтино, но тукашните лекари само го заблудиха, че могат да го лекуват и забавиха във времето, без да го предупредят, че това лечение може да се осъществи единствено в страни извън евро съюза, поради ред нормативни уредби, което му коства ценно време за започване на новия курс правилно лечение.

От момента на поставяне на диагнозата българските лекари му определиха живот най-много до три месеца. Неговата изключителна психологическа нагласа и силна воля му позволиха да оцелее до този момент, но поради липса на средства втория цикъл на лечение не беше започнат навреме, болестта се разви и го сломи. За да продължи борбата си за живот, сега той спешно трябва да продължи с втори цикъл в клиника в Истанбул. Необходими са му осем процедури, като всяка процедура е на базова стойност /шест хиляди Евро/ без съпътстващите допълнителни медикаменти и пътувания. За всяко следващо вливане, което ще е около три седмици след предходното, отново ще са му необходими 14 000 лв. Общо му предстоят още седем вливания засега. Приблизително за вливанията и медикаментите към тях ще са необходими около 98 000 лв. Освен за вливанията се плаща и за преглед със скенер и съпътстващите го изследвания през определен период от време, струващи около 800 евро на преглед.

Молим всички състрадателни хора, които имат възможност и желание да подадат ръка в тежката битка с една от най-ужасните болести на човечеството. За да продължи да живее и да се радва на малкия си син, както и да продължи да разпространява доброта и положително отношение към света и хората, молим ви, помогнете!

Мирослав е моят по-малък брат, когото ние от семейството много обичаме.

Лична сметка на Мирослав, по която могат да се изпращат дарения е:

ОБЩИНСКА БАНКА АД

Клон: ФЦ Бургас

Титуляр: Мирослав Маринов Рахнев

IBAN: BG50SOMB91301000009996 / Валута: BGN

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x