Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Бургас > Делян Добрев: 450 хил. тона нефт от Лукойл се претоварва на кораби в открито море и изчезва в неизвестна посока

Делян Добрев: 450 хил. тона нефт от Лукойл се претоварва на кораби в открито море и изчезва в неизвестна посока

„Близо 1/3 от износа на „Лукойл“ е за „открито море“. Количеството е огромно – 450 хиляди ТОНА. Получател е пак Лукойл, само че Лукойл Бенелюкс, Нидерландия“, това обяви във фейсбук профила си депутатът от ГЕРБ Делян Добрев.

„Горивото се претоварва на друг кораб в морето и от там следите му се губят… Надявам се в рамките на подаденият от мен и Пеевски сигнал, компетентните органи да дадат отговор на следните въпроси: 

1. Кое е крайното място за реализация на горивата?

2. Извършва ли се блендиране в танкер с по-голям капацитет с цел да се увеличи октановото число? Това би довело до ново количество бензин А95, което е годно за реализация в ЕС и което вече е с нов произход.

3. Изнесените количества бензин А95 също може да се прехвърлят в танкер с по-голям капацитет и да се „загуби“ произхода на стоките.

4. Защо всички износи на дружеството са с посочена в искането „опция за второ пристанище извън ЕС“. Реално има вероятност всеки един износ дори с посочена трета страна да се отклони чрез претоварване от кораб в кораб и да се постигне същото като посоченото в горните точки.

Митническата администрация реално няма информация за крайното място на разтоварване към настоящия момент т.е. е напълно възможно всички износи по квоти да са претоварвани. Това реално прекъсва възможността да се установи крайния получател и той може да бъде установен само от властите в Нидерландия. Надявам се компетентните институции, които сезирахме да поискат тази информация от Нидерландия. 

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x