Информационен сайт „Днес България” търси да назначи журналист на постоянен трудов договор. Изисквания: висока езикова култура, добра компютърна грамотност, добра комуникативност, умения за работа в екип, амбициозност, отдаденост, лоялност, коректност. Документи изпращайте на имейл: dnesbulgaria@gmail.com
Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > България > Демерджиев: Наш представител ще бъде допуснат в ЮАР заради убийството на Къро

Демерджиев: Наш представител ще бъде допуснат в ЮАР заради убийството на Къро

МВР е предприело действия да придобие цялата информация по повод убийството на Красимир Каменов – Къро, съпругата му и още две лица в Република Южна Африка. В момента МВР е в комуникация с властите в ЮАР и има уверение, че ще бъде допуснат наш представител, който да отиде на място и да се запознае със ситуацията и с хода на разследването. Има уверение, че ще получим цялата информация, касаеща това разследване. Това каза пред журналисти служебният вътрешен министър Иван Демерджиев.

През 2018 г. има сходно убийство на български гражданин в Република Южна Африка и неговата съпруга. МВР ще направи всичко възможност да установи връзките между тези събития и предходни събития, каза Демерджиев. В тази връзка са обединени усилията на всички служби и се работи активно. Със заповед на главния секретар на територията на цялата страна протича операция, насочена към представители на криминалния свят, способни да извършат тежки престъпления. Целта е да се установят връзките и причините, довели до това престъпление, да се открият извършителите и т.нар. поръчители.

Демерджиев припомни, че политиците и магистратите, които сега воюват, но преди са били приятели и тогава са имали общ враг, който се е казвал Красимир Каменов – Къро. Той беше обявен за междудържавно издирване, но за съжаления не беше задържан, въпреки че МВР уведоми властите на Република Южна Африка къде се намира, каза вътрешният министър.

„Но тези хора дължат обяснение, вече не като приятели, а като врагове, как и защо се стигна до убийството на този човек, посочен като техен общ враг. Това обяснение е некоректно да се търси на друго място“, каза Демерджиев.

По повод информацията, изнесена от ПП, че службите незаконно са подслушвали – Демерджиев каза, че се надява, че не се визира МВР. По думите му МВР не си е позволявало нито да подслушва, нито да записва, нито да следи някой незаконно. Няма и да си позволи да го направи.

„МВР единствено разследва престъпници, когато има достатъчно данни за престъпление. За съжаление понякога тези хора се оказва, че имат други длъжности и обществени качества“, каза той.

Демерджиев заключи, че МВР няма да участва нито във войни между представители на отделни институции и да взема страна, нито във войни между политици и представители на други институции.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x