Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > България > Денков: Ако ГЕРБ и ДПС, които винаги са били заедно искат да съборят кабинета- да го направят!

Денков: Ако ГЕРБ и ДПС, които винаги са били заедно искат да съборят кабинета- да го направят!

Няма да се поддам на извиване на ръце. ГЕРБ и ДПС, които са винаги заедно напоследък, както виждаме, имат всички права да свалят правителството. Нека да го направят.

Тази отчетлива позиция зае премиерът Николай Денков в Министерски съвет. По-рано днес депутатите отново не успяха да съберат нужния кворум и за втори пореден ден не гласуваха вота на недоверие към кабинета. 

„Няма да взема нито едно решение, което не е разумно за държавата. Предложението за отнемане на дерогацията за три дни е абсолютно неразумно, с много високи рискове, показани много ясно от най-различни институции. Това искане не е съобразено с никаква политическа логика, освен една – да се поставят политически капани“, посочи Денков.

Той коментира и твърденията на Делян Пеевски от ДПС, че министърът на вътрешните работи Калин Стоянов е бил притискан от „Продължаваме Промяната – Демократична България“ да „работи за тях на изборите“, а неговото несъгласие е истинската причина да му бъде поискана оставката.

„Ако съм притискал в нещо Калин Стоянов, то е едно – да си изпълни задълженията по организацията на вота. Задачата на вътрешния министър и неговият екип е била единствено да не позволи нарушения на изборното законодателство. Никога не съм го притискал по отношение на конкретни партии“, добави още премиерът. 

Денков коментира и твърденията, че министърът на електронното управление е бил заплашван и му е назначена охрана, Денков отговори:

„Министър Йоловски е в процедура, в която с него се занимават разследващи органи и прокуратурата, той казва, че няма право да подава информация. Аз не мога повече да изисквам такава информация. Това, което мога, е да гледам дали си върши работата като министър. Ясно е, че ако тръгна да искам неговата оставка, това може да бъде представено като: „Вие я искате, защото той е направил нещо“. Не искам да коментирам министрите откъде са дошли, като падне правителството, ще ви разкажа“. 

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x