Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779
21.02.2024

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > България > Десито Атанасова конституционен съдия?! Изборът на перверзниците и как правната експертност се превърна в приют за дилетанти

Десито Атанасова конституционен съдия?! Изборът на перверзниците и как правната експертност се превърна в приют за дилетанти

Десислава Атанасова, новата „гуру“ на правната сфера, беше избрана за конституционен съдия, а нейната експертност и блестяща биография ни бяха представени, като бисери в купа с шампанско. Властта не се поколеба да използва всички възможни механизми, за да убеди народа, че Десито е нещо като обратната версия на Пандора, разпространяваща правни блага върху земята.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

Ако имаше награда за най-преуспяваща кампания за ибелване на кандидат, със сигурност тя е идеалният кандидат в ръцете на перверзната сглобка, която с вдъхновяващо умение за манипулация убеждаваше обществото, че царят и царицата не само са облечени, но и пристрастени към правната перфекция.

Забележително е как всеки „народен представител“ от тази мастита шарлатанско-мошеническа сглобка се възхищаваше на качествата на Атанасова, като подчертаваше нейната изключителна подготовка.

Който искаше да изрази съмнение в този ентусиазъм, беше призован към ред, като му се подаваше „мудрото“ мнение на Бойко Тиквата, Просто Киро, Ицо Гаргамела -Бойкикев и цяла плеяда кандидат-диктаторчета.

Ей удивление! – единствен Бойко Рашков запази трезв разум в разрез с принципите си да повдига бутилката огнена вода и не беше податлив на вълната възторженост.Като изключение от правилата, Рашков, беше единственият разум, който отказа да повярва в приказката за царицата, която е облечена в одежди от идеално съчетание на правно превъзходство и експертен блесък.

Да не говорим за високопарните постижения и образование в УНСС, което по замисъл би трябвало да направят образа на Десито Атанасова, като на изключителен юридически виртуоз.

Рашков в прав текст обяви, че Атанасова е учила в университета в който той преподава вече 30 години и знанията, уменията и експертността, които и се преписват към цветущата биография не отговарят на действителността. По-скоро обратното. Според Рашков, Атанасова е била една от многото посредствени неподготвени студенти, които едва са избутали университета.

Гласът на Бойко Рашков отекна, като глас в пустиня. Какво тук значи някакъв си преподавател в университет щом всички знаем, че мнението на Баце-Тиквун, Просто Киро и шарлатанина Бойкикев е по-ценно от всяка академична дегустация.

Накратко, когато се стига до избор на конституционни съдии, най-важното е не какво мислят преподаватели и експерти, не е важно как са се представяли студентите, а кой ти удря пръстчето по малкото барабанче за да ти даде начална инерция по стълбицата на властта.

Иронията на политическата сцена никога не спира да ни изненадва – докато един глас се издига с обективна критика, другите предпочитат да кибичат през розовите очила на Гаргамела и компания.

Неименуемо, Десито Атанасова , е следващата звезда на правната сцена, способна да изпълни всички реторични изисквания на перверзната сглобка. Ако трябва да имаме диктатура, поне нека е в съчетание с елегантен правен фасет, и защо не – с лъснат задник, като на чалга концерт.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x