Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Бургас > Детска агресия в Бургас: 10 годишно дете смазано от бой от трима тинейджъри заради удар със снежна топка по рамото /Видео и Снимки/

Детска агресия в Бургас: 10 годишно дете смазано от бой от трима тинейджъри заради удар със снежна топка по рамото /Видео и Снимки/

Поредната агресия причинена от деца на малко дете, предизвика негодувание и потрес в Бургас. След бой със снежни топки между две групички малолетни вчера покрай ОЗК Арена, три момчета на видима възраст от 14 -15 години се нахвърлят с шутове и ритници върху по-малките си опоненти.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

Под прицела им попада 10 годишният Божидар Цветанов Игнатов, който за разлика от своите двама връстници не успява да избяга от внезапно разгневилите се батковци.

„Започнаха да ме налагат с ритници и юмруци по цялото тяло. Удряха ме в главата, бъбреците, краката и ръцете. Някои от ударите бяха в корема и гърба“, разказва детето пред репортер на Днес България.

Малкият Божидар разказва, че боят със снежни топки е прераснал в саморазправа, когато хвърлена от него топка удря едно от по-големите момчета в рамото.

„Синът ми не познава нападателите. Двете групи са се засекли пред ОЗК Арена Бургас съвсем случайно. Имало е снежни преспи и големите момчета са започнали да ги замерят със снежни топки. По-малките, включително и синът ми са отговорили и се заформила битка със сняг. Когато една от топките удря единият от младежите в рамото, те се нахвърлят с ритници и юмруци върху по-малките. Двете приятелчета на сина ми успяват да избягат. Той остава и е смлян от бой“, разказва майката на битото дете Станислава Георгиева.

Крайният резултат е сини очи, сътресение на мозъка, подута ръка, натъртвания по цялото тяло и общо незадоволително състояние на детето.

Майката сигнализира полицията и отвежда сина си в УМБАЛ Бургас, където е подложен на обстойни прегледи и освидетелстван от лекар.

От Второ РПУ се заемат с издирването на извършителите, които успяват да избягат и да се укрият. Полицаите ще преглеждат общинските камери за видеонаблюдение, като се надяват по тях да открият побойниците.

„Не може да продължава така. Тази детска агресия взема застрашителни размери и имайки предвид възрастта на извършителите и това, че законът не ги подвежда под съдебна отговорност, може да се стигне и до фатални случаи“, споделя майката пред наш репортер.

Крайно време е обществото и институциите да вземат сериозно проблема присърце, защото случаите не са инцидентни, а стават част от ежедневието.

В момента малкият Божидар се страхува да ходи сам на училище, защото се опасява, че биячите отново ще го причакат за да го бият.

„Надявам се, че полицията ще си свършат работата и ще задържат нападателите. Хубаво е да се проведат възпитателни работи с тях и родителите им. За да се види откъде е тази агресия и да се предотвратят бъдещи трагедии“, коментира Станислава Георгиева.

Чуйте повече в натуралното видео с майката и битото дете:

От Днес България ще продължаваме да следим случая, като искрено се надяваме извършителите или техните родители да проявят достойнство и се свържат с полицията или редакцията на медията ни.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x