Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Бургас > Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя! Малчугани от Каблешково на гости в РПУ-Поморие, вижте за какво си говориха…/Снимки/

Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя! Малчугани от Каблешково на гости в РПУ-Поморие, вижте за какво си говориха…/Снимки/

Във връзка с предстоящия първи учебен ден и стартиралата акция “децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!” 40 ученици, посещаващи читалище „Атанас Манчев“ в Каблешково общ.Поморие гостуваха на служителите от РУ-Поморие.

Малчуганите пресичаха в реални условия пешеходни пътеки, изпробваха полицейско оборудване, качиха се в полицейски автомобили и мотоциклети.

Изнесена им бе беседа на тема „Пътна безопасност“ от инспектор „Пътен контрол“ Георги Димитров, като децата получиха ценни съвети за това как да се предвижват безопасно в градска среда пеша и по време на управление на велосипед и превозване в автомобил,какви действия трябва да се предприемат, ако са участници в ПТП и как да подават коректно сигнал на спешен телефон 112.
Жив интерес малките гости проявиха към снетите им пръстови отпечатъци от експертите на РУ-Поморие и положени върху раздадените им информационни брошури по „Пътна безопасност“.
На децата бе обърнато особено внимание от инспектор „детска педагогическа стая” Анелия Гочева за вредите, които се нанасят от употребата на алкохол и наркотични вещества.
Всички деца бяха единодушни в желанието си да не правят пакости за да не попадат в показаните им помещения за задържане на лица. обещаха и да бъдат спирачка на родителите си, сядащи зад волана за да не се стигне до тежки пътни инциденти, следи от които могат да се видят в двора на РУ Поморие, където се намират част от автомобилите – участници в катастрофи.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x