Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > България > Днес гласуват вота на недоверие към кабинета, Иван Ченчев обяви, че правителството е в служба против държава и народ

Днес гласуват вота на недоверие към кабинета, Иван Ченчев обяви, че правителството е в служба против държава и народ

Разискванията по втория вот на недоверие към правителството на Николай Денков приключиха с вчера с изказване на министър-председателя от парламентарната трибуна.

Гласуването ще се проведе в днес. По закон е необходимо да минат 24 часа от разискванията.

„Имахме обвинения към един безкрайно нагъл човек, с едно арогантно поведение. Имам чувството, че демонстрира, че е министър само на евроатлантиците. Така или иначе, за съжаление, вотът на недоверие няма да мине. И Народното събрание при този министър на отбраната взима неинформирани решения“, каза депутатът Иван Ченчев от БСП в студиото на „Денят ON AIR“.

Според него парламентът изпълнява цели, които са против българския национален интерес.

„Чудя се на народните представители, които гласуваха за това да изпразним складовете от снарядите, но без да знаят и без да имат доклад в съответната комисия по отбрана – колко са тези снаряди, в какъв процент ще изпразним складовете. Притеснително е това, което се случва, това, че експерти обясняват, че няма дефектирали ракети. А броят на ракетите далеч не е такъв, какъвто трябва да се осигури безопасността на България, а ние даваме от тях“, допълни Ченчев.

Той е категоричен, че вотът на недоверие дори е закъснял.

„Нека обществеността знае какво се случва. Виждате, че когато стана въпрос за едни фирми, те щяха да си издерат очите, кой на кого. Те се съдят един друг, обвиняват се един друг. Стигна се до това, че премиерът съди някого, депутат съди премиера, ситуациите са абсурдни. Иначе са в нещо, което е наречено (не)коалиция и всичко, което е в интересите на някого, минава“, подчерта народният представител.

По думите му министърът на отбраната не е осигурил никакви политики, за да привлича военнослужещи в армията.

„Офицерите му са в недокомплект, не знам какви батальони ще прави. Ако отидем произволно в едно българско поделение, ще видим мизерни условия. В същото време Тагарев е готов да строи на някого за 100 млн. Българската армия ще продължава да затъва. На бронетранспортьорите се оказва, че защитата им отдолу не е според стандартите. То си пише, че те отговарят на най-модерното ниво на сигурност“, добави Иван Ченчев.

Той припомни, че Тагарев е бил служител на украинското правителство.

Попитан дали от партията одобряват дефицита от 3%, депутатът отговори:

„Чудя се на какво да вярвам вече. Спомняте ли си, когато БСП искаме дефицит от 4,5%, тогава Борисов каза, че трябва да е 3% и че това е най-хубавото. Сега той казва, че 3% е нещо много лошо. На кой Борисов да вярваме?“

Ченчев разкри, че партията няма да подкрепи кандидатурата на Борис Бонев за председател на СОС.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x