Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > България > Днес ще се гласува актуализацията на бюджета

Кабинетът ще гласува актуализацията на бюджета. Част от новия дълг ще се пази като буфер за харчовете в началото на следващата година.

Като параметри в новата план-сметка са заложени разходите за пенсии догодина да са над 21 милиарда лева, като почти половината от парите ще бъдат осигурени от държавния бюджет.

Минималната пенсия за стаж и възраст ще бъде почти 581 лв., а максималната остава 3400 лв. За сметка на това обаче и минималният, и максималният осигурителен доход ще се увеличат.

Без промяна остават обезщетенията за безработица и за отглеждане на дете през втората година. Предвижда се работодателите да плащат първите два, а не първите три дни от болничните.

В неделя от ГЕРБ заявиха, че ще подкрепят бюджета, но имат условие – да се заложат техните предложения за повече пари за общините и заплашиха с избори, вместо с ротация.

От опозицията – „Възраждане”, БСП и „Има такъв народ” са категорични, че няма да подкрепят бюджета в понеделник. Днес започват и обсъжданията на бюджета за догодина между синдикати и работодатели.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x