Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Бургас > Договорът на фирмата поддържаща републиканските пътища в Бургаска област е прекъснат от АПИ

Договорът на фирмата поддържаща републиканските пътища в Бургаска област е прекъснат от АПИ

Агенция „Пътна инфраструктура“ прекрати договора на фирмата, поддържаща републиканските пътища в Бургаска област.

Това стана по искане на Областната управа в Бургас заради системно неизпълнение на задълженията на пътно-поддържащата фирма „БГ НОВА“. До сключването на нов договор с друг изпълнител дейностите при аварийни ситуации се поемат от Областното пътно управление.

Последната буря, придружена със снеговалеж в планинските общини в края на миналата седмица, при която въпреки, че Областната управа многократно е настоявала за предприемане на адекватни действия, е получила отказ от снегопочистващата фирма.

Това е довело да затварянето на основни пътища като Слънчев ряг – Обзор, Бургас – Малко Търново, Провадия – Айтос и Дюленския проход.

Фирма „БГ НОВА“ не е предоставила на Областната управа в регламентирания срок и Оперативен план за зимно поддържане на пътищата в областта, информират от АПИ.

Съществени пропуски са констатирани и при работата на фирмата по зимното поддържане на пътищата миналата година.

За несправяне с възложените задачи на фирмата са налагани неускойки и корекции в стойностите на извършваните от нея дейности.

Пропуски са установени и при възстановителните работи след поройните дъждове и наводненията в началото на месец септември в община Царево и по Южното Черноморие.

След прекратяването на договора с дружеството „БГ НОВА“ по Закон при изключителпни обстоятества АПИ може да предприеме спешни действия по сключването на договор с друг изпълнител. Прогнозната стойност на поръчката е около 12,400 млн. лв без ДДС.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x