Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779
21.02.2024

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Бургас > Докараха майцеубиецът Генджов в бургаския съд окован, като канибал, мъжът крещеше името на бургаски психиатър /Снимки/

Докараха майцеубиецът Генджов в бургаския съд окован, като канибал, мъжът крещеше името на бургаски психиатър /Снимки/

Днес, в съда на Бургас, се проведе първото заседание по делото срещу Георги Генджов, младежът, обвинен в убийството на своята майка, Рада Гешева, уважавана учителка в руската гимназия. Генджов е обвиняем, като извършител на зверско престъплението в дома си, където наръга многократно родилката си с два ножа предизвиквайки мъчителна и агонизираща смърт.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

На входа на съда, Генджов беше докаран в окови на ръцете и краката, видимо неадекватен и крещящ името на известен бургаски психиатър.

Той е обвиняем в убийство, а според неговият адвокат Ваня Радиева сега твърди, че майка му го „малтретирала“ и обсебвала, заставяйки го да приема лекарства, които, по негово мнение, му причинявали сериозни здравословни проблеми, както и че жената не била неговата биологична майка.

Прокуратурата описа случая като венец на жестокостта, а обществото остана шокирано от свирепостта на престъплението. Майка, Рада Гешева, беше известна като всеотдаен педагог и образователен деец в общността.

Адвокатката на обвиняемия, Ваня Радиева, подала искане за съдебно психиатрична експертиза, с цел да се установи дали Генджов е невменяем и страда ли от тежко психиатрично заболяване. Същите са исканията и на наказателния съдебен състав гледащ делото.

Радиева смята, че клиентът й не е бил способен да носи отговорност за своите действия в момента на убийството.

Според информация на Днес България, съдът ще вземе решение по въпроса за мярката до броени минути, като е възможно Генджов да остане под стража до произнасянето на съдебо психиатричната комисия.

Обществото с нетърпение очаква развитието на съда и прокуратурата, за да се разбере дали младежът ще носи отговорност за жестокото убийство на своята майка.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x