Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Водещи новини > До вторник Министерството на туризма плаща на хотелите, настанили украинци

До вторник Министерството на туризма плаща на хотелите, настанили украинци

Нагласата ни е в понеделник или най-късно във вторник Министерството на туризма да се разплати с хотелиерите, настанили украински бежанци, по мярката „40 лева“ за периода от 24 февруари до 31 март. Това съобщи министърът на туризма Христо Проданов, който по-рано днес откри специализираното изложение за къмпинг туризъм, караванинг и занимания на открито Camping & Caravaning Expo, предаде БТА.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

Днес и през почивните дни ще бъдат направени последните проверки за евентуални дублажи и недобросъвестни действия на някои хотели, както и съответните изчисления, допълни Проданов. Той съобщи, че над 800 са хотелите, заявили желание да настанят украински бежанци, като в момента малко под 500 са обектите, които вече са настанили тези граждани.

В отговор на журналистически въпрос за това какво ще се случи с украинските граждани, настанени в хотелите след изтичането на срока на действие на мярката – в края на май, министърът каза, че очакванията на държавата са тези хора да започнат да навлизат на трудовия пазар и да имат възможност да наемат жилища.

Проданов съобщи, че се подготвя искане по линия на европейската солидарност средства по мярката да се възстановят от европейския бюджет и допълни, че кандидатстването вече е стартирало.

Във връзка с преговорите за актуализацията на бюджета министър Проданов заяви, че желанието на ведомството е винаги било да има повече средства за туризма, защото секторът е изключително подценен.

За предстоящия летен сезон министърът напомни, че се засилва рекламната кампания към пазарите с висок потенциал за България и изрази надежда той да е по-добър от миналогодишния.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x