Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > България > ДПС настоя служебните министри на транспорта и МВР незабавно да се заемат със ситуацията на ГКПП Видин

ДПС настоя служебните министри на транспорта и МВР незабавно да се заемат със ситуацията на ГКПП Видин

Председателят на ДПС Делян Пеевски настоя служебните министри на транспорта и МВР да се захванат лично, за да се успокои ситуацията на ГКПП Видин.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

Той призова за незабавна реакция и активни действия. Припомняме, че до напрежението в района днес се стигна, след като се стигна, след като на граничния пункт се образуваха километрични опашки. Товарните автомобили чакат по17-20 часа и това силно възпрепятства превозването на стоки към Западна Европа. За положението на ГКПП Видин алармираха именно от партията на Пеевски.

По думите му служебните министри трябва бързо да се свържат с румънските си колеги.

Отговорност на изпълнителната власт е да осигури условия и адекватно съдействие за хората и бизнеса в изпълнение на европейските стандарти и политики, напомни лидерът на ДПС.

Във връзка със създалия се проблем, днес в Министерството на транспорта се проведе извънредна среща. В нея се включиха представители на Гранична полиция, Изпълнителна агенция “Автомобилна администрация”, Консула на Република Румъния в България Флориан-Даниел Мазилу, Николай Рашков , представител на Съюза на международните превозвачи, Димитър Димитров от Камарата на превозвачите и други представители на транспортния бранш.

По думите на Рашков опашката от страна на Румъния е достигнала 13 км, тази от България е вече на 6 км, а буферният паркинг, който работи от миналата седмица, вече е със запълнен капацитет.

„Единственият начин да се решат проблемите е да се съберем всички засегнати страни в нашата държава, кооперация с румънските ни колеги и с хората, коопериращи, както съоръженията на Дунав мост, така и паркинга, за да можем да намерим правилното решение“, допълни той.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x