Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > България > Драма в Родопите

Драма в Родопите

Родопчанин „запали“ 112 с оплакване, че бил държан десет минути в парника в двора си, за да бъде ликвидиран. Смолянчанинът обвини в това деяние полицаи, дошли да проверят дали спазва наложената му мярка „домашен арест“, пише 24rodopi.com.

Абсурдната история влезе в съда, след като на мъжа бе наложена глоба от 2000 лева за неверен сигнал.

Мъжът не трябвало да напуска къщата си в смолянско село. Той бил обвиняем по досъдебно производство, а контролът на домашния арест се осъществявал чрез гривна на крака му. На няколко пъти обаче системата посочвала, че родопчанинът напуска периметъра.

При обаждане по телефона той обяснявал, че се намира в двора на къщата, в близост до парника си. С пръстов отпечатък, положен на устройство монтирано в дома му, пък удостоверявал, че е там. Въпреки това била сформирана група от Районната служба по изпълнение на наказанията и полицаи, която да провери на място.

Екипът дошъл с таблет и накарал мъжа да влезе в парника, за да се установи дали системата ще отчете напускане на периметъра. Той трябвало да остане там около 7-8 минути, защото за такъв период от време се отчитало движение. Вратата на парника била отворена, но…

„Ще ми съкратите живота. Вие ме тормозите! Айде, в гроба ме вкарайте!“, започнал да недоволства арестантът заради жегата в парника, отстоящ на около 30 метра от дома му. Системата отчела нарушение, а мъжът напуснал оранжерията.

Часове по-късно обаче смолянчанинът започнал да звъни на 112. В рамките на 4 часа той няколко пъти се оплаквал на служители в центъра, че полицаи са му оказали психически тормоз, а един го заплашил, че ще го „умрели“. Държали го десет минути в парника при непосилна жега, имал недостиг на въздух, искали да го ликвидират.

Служителите в 112 му обяснили, че трябва да подаде жалба, но позвъняванията продължавали, а родопчанинът просто констатирал „Това е шуробаджанащина“, „Гарван гарвану око не вади“ и… „Няма да се оправи тази държава“. След поредното обаждане на място пристигнал екип на полицията, който да установи дали е застрашен живота на мъжа. След това пък последвал и акт за лъжлив сигнал в размер на 2000 лева.

След обжалване санкцията бе отменена от магистратите в Смолян, поради допуснати процесуални нарушения и поради факта, че мъжът не е посочил по телефона, че именно в този момент животът му е застрашен.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x