Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > България > Драма край Девня

Драма край Девня

Съборена подпорна колона на предпазна естакада затисна две жени в автомобила им на пътя Девня – Суворово. Инцидентът е станал около 9.10 часа тази сутрин след като тежкотоварен камион, превозващ едрогабаритен товар, е закачил колоната и я съборил върху преминаващия покрай него автомобил.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

На място тече спасителна операция по извеждането на жените от смачкания автомобил. Едната от тях вече е извадена от превозното средство и откарана от екип на Спешна помощ в болница. Усилията по изваждането на другата продължават.

Жените са на 41 и на 61 години, състоянието им е тежко, но са контактни, отбеляза кмета на Девня Свилен Шитов. Към момента в колата е останала по-младата жена, а спасителните екипи вече повече от три часа разрязват ламарините на автомобила и разчистват отломките от срутената колона, за да осигурят достъп до нея.

„Автомобилът е смачкан до неузнаваемост и се прави всичко необходимо от аварийните екипи, за да може да я изведат. Операцията продължава повече от три часа. В следствие на падане на конструкция от съоръжението работата им е допълнително възпрепятствана. Наложи се да викат кранове и друга техника“, каза кметът на Девня пред БНТ.

Предпазната естакада е под товарния лифт, който превозва варовик за производството на содовия завод в Девня.

Движението по пътя все още не е възстановено. Трафикът се пренасочва по обходен маршрут Девня – Кипра – Суворово.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x