Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > България > Дядо на 90 години изнемогва и свири за да издържа болното си семейство и себе си, къде сте господа безродници?!

Дядо на 90 години изнемогва и свири за да издържа болното си семейство и себе си, къде сте господа безродници?!

Софиянци сигнализираха за възрастен дядо, който изнемогва и му се налага да свири, за да припечелва по някой лев. Мъжът се грижи за съпругата си, трудноподвижната с дъщеря и внучката си, а пенсията му е едва 550 лева. 

Здравейте, драги Софиянци! Това е дядо Митко. Музикант, артист и художник. Дядо Митко навърши цели 90 години миналия месец. Всеки ден дядо Митко свири на своят акордеон на един от най-оживените булеварди в София, а именно бул. „Витоша“.
Дядо Митко се грижи за своята съпруга, дъщеря и внучка, която все още е ученичка в 6-ти клас. Дъщеря му има проблем с краката и е трудноподвижна… Споделя, че пенсията му не е голяма, но не се оплаква – цели 550 лв. Казва, че излиза да свири, за да може да изкара някой друг лев да закрепят положението….

,,Не моля за много, просто моля, който и когато ме види, да ме поздрави – нека запазим човещината в хората’’ – сподели дядо Митко.

„Обръщаме се към всички хора! Моля Ви, когато видите дядо Митко, оставете – лев, два . За работещите нищо не са в днешно време, но за дядо Митко е много! Можете да го намерите сутрин и преди обяд на „Витошка“ точно до Лили дрогерия на една от пейките там! Благодаря Ви!“ – пише млад мъж в групата „Забелязано в София“.

А ние от Днес България питаме: ‘Къде сте Вие господа безродници, които 33 години съсипахте държавата и доведохте хората до просешка тояга?!

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x