Информационен сайт „Днес България” търси да назначи журналист на постоянен трудов договор. Изисквания: висока езикова култура, добра компютърна грамотност, добра комуникативност, умения за работа в екип, амбициозност, отдаденост, лоялност, коректност. Документи изпращайте на имейл: dnesbulgaria@gmail.com
Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Бургас > Д-р Светослав Тодоров: Без профилактика понякога пациентите идват късно при лекаря

Д-р Светослав Тодоров: Без профилактика понякога пациентите идват късно при лекаря

Сърдечно-съдовите и онкологичните заболявания са основната причина за намаляване продължителността на живота в България. Това заяви д-р Светослав Тодоров – неврохирург и зам.-директор на УМБАЛ Бургас по повод изнесените данни на НСИ за това че очакваната средна продължителност на живота намалява с 1.7 години.

„Околната среда, мръсният въздух, здравословният начин на живот, стреса – всички тези фактори допринасят за намаляване на продължителността на живота. Качеството на храната също е причина за намаляване на продължителността на живота. Затлъстяването е предпоставка за отключване на автоимунни заболявания и диабет. Липсва ни профилактика, затова болниците са пълни с пациенти, които понякога пристигат късно”, каза д-р Тодоров.

Той е категоричен, че детско-юношеската възраст е преходен период, в който родители, учители, лични лекари трябва да отделят повече внимание и да научат децата да живеят здравословно.

„Да осигурим покой на тялото и ума си на първо място. Да мислим позитивно, да спортуваме, да се храним здравословно, да обръщаме внимание на нещата, които наистина ни правят щастливи”, препоръча медикът.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x