Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > България > Евакуираха повечето от моряците ни в Мариупол

Евакуираха повечето от моряците ни в Мариупол

По-голямата част от екипажа на българския кораб „Царевна“, плаващ под малтийски флаг, е бил евакуиран от пристанището в град Мариупол, блокиран от началото на военните действия. Това обяви на брифинг пред медиите в рамките на заседанието на Министерския съвет премиерът Кирил Петков.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

„Заседанието продължава, така че искам само да обява на българските граждани, че в ход е евакуация на кораба „Царевна“ – 14 български граждани и един украински гражданин, възпитаник на българското военноморско училище, вече се намират извън пристанището в Мариупол. Предстои групата да се придвижи към Донецк, откъдето ще се завърне в България, което е много добра новина“, каза министър-председателят.

Останалата част от екипажа – 3-ма български и 2-ма украински граждани, в това число и капитанът на плавателния съд, са останали на борда по свое желание, добави Петков.

Премиерът не влезе в детайли относно това, дали към момента в пристанището в украинския град все още се водят бойни действия. Но подчерта – българите вече са в безопасност.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x