Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > България > Една от пострадалите в „Арсенал“ с опасност за живота, оперирана е

Една от пострадалите в „Арсенал“ с опасност за живота, оперирана е

Една от пострадалите днес при трудовата злополука в оръжейната фирма „Арсенал“ в Казанлък две работнички е с опасност за живота. Това е жена на 49 години с 21 години стаж във фирмата, съобщи пред журналисти районният прокурор на Стара Загора Таня Димитрова.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

Жената, която е с контузно-разкъсна рана в корема, е настанена в болницата в Казанлък, където бе оперирана по спешност. Другата пострадала – жена на 53 г. и 32 години трудов стаж във фирмата, е с фрактура на показалец и среден пръст на дясната ръка. Тя е прегледана и освободена за домашно лечение.

Днес около 11,20 чака в град Мъглиж – завод 4, цех 130, на фирма „Арсенал“ АД, при работа с капсул-възпламенител се е получило запалване и физическо възпламеняване на изделието, съобщиха по-рано от Апелативната прокуратура в Пловдив. Прокурор Димитрова уточни, че произшествието е станало при изваждането на капсула от пресата, на която той е бил пресован. 49-годишната работничка била най-близо до мястото на инцидента.

Възпламеняването се е ограничило само на едно работно място, казаха още от прокуратурата. Незабавно са започнати действия по разследването, разпитват се свидетели, запазено е местопроизшествието. Срокът за разследване е двумесечен./ „24 часа“

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x