Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Бургас > Ексклузивни кадри! С водни арки и много настроение морските летища откриха Летен туристически сезон 2024

Ексклузивни кадри! С водни арки и много настроение морските летища откриха Летен туристически сезон 2024

Днес летищата във Варна и Бургас отвориха нова страница в своята история. 31-ви март беляза не само посрещането на първите туристи за Летния сезон 2024, но и присъединяването на България в Шенген.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

ЛЕТИЩЕ БУРГАС

С пълен самолет на авиокомпания Ryanair усмихнати 185 пътници кацнаха на Летище Бургас точно в 10:15 ч. от гр. Краков, Полша. Той беше посрещнат с водна арка – традиция, която винаги се спазва при началото на нов сезон на летищата.

Освен водната арка, гостите получиха специално брандирани лакомства и магнити за спомен още при слизането си от самолета, а по-късно присъстваха и на официална церемония, водена от директора на Летище Бургас – г-н Георги Чипилски, на която символично беше разрязана лента и отворено шампанско по повода.

За перфектната организация се погрижи концесионерът „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД. В събитието се включиха и зам.-областният управител на Област Бургас – г-н Павлин Иванов, кметът на Община Поморие – г-н Иван Алексиев, зам.-кметът на Община Бургас – г-жа Диана Саватева, както и началникът на ГПУ – Летище Бургас – комисар Мирослав Тодоров.

ЛЕТИЩЕ ВАРНА

Точно в 11:05 ч. на Летище Варна, беше посрещнат тържествено полет на Wizz Air от гр. Меминген, Германия, с което беше отбелязано присъединяването по въздух на България в Шенген. Самолетът в Морската столица също беше посрещнат с воден сълют.

Символично, децата бяха тези, които срязаха лентата пред погледите на директора на Летище Варна – г-н Димитър Костадинов, както и на официалните гости – областният управител на Област Варна – проф. д-р Андрияна Андреева, зам.-кметовете на Община Варна – г-н Христо Рафаилов и г-н Илия Коев, зам.-кметът на Община Аксаково – г-жа Десислава Стоянова, както и началникът на ГПУ-Летище Варна – комисар Бончо Кралев.

Специален акцент във Варна беше изпращането на фуражката на комисар Кралев, заедно със снимка, за официалния музей на Шенген, които ще бъдат включени в експозицията на институцията.

„Днес България“ благодари на „Фрапорт“ и в частност пиарът Цветомир Стефанов за оказаното съдействие! Започнахме едно ново и надяваме се ползотворно дългосрочно сътрудничество с цел развитие на туризма в региона.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x