Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779
17.07.2024

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > България > Ексклузивно в „Днес България“: “Шабла 2024” през погледа на фотографа Ивайло Маджаров (снимки)

Ексклузивно в „Днес България“: “Шабла 2024” през погледа на фотографа Ивайло Маджаров (снимки)

Вчера беше един изключително динамичен и атрактивен ден на полигона на Военновъздушните сили (ВВС) „Шабла“. В рамките на ежегодните стрелби екипажи от ВВС изпълниха важни задачи над море.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

Те включваха отстрели и бойни стрелби по въздушни и морски цели със самолети-изтребители МиГ-29, щурмови самолети Су-25 и вертолет Ми-24.

Фотограф на „Днес България“ беше на мястото на събитието и съчетавайки полезното с приятното, създаде запомнящи се и уникални кадри.

Зад обектива беше Ивайло Маджаров, който сподели, че първо са стреляли изтребителите МиГ-29 от 3-та авиационна база Граф Игнатиево. След това дойде ред и на щурмовиците Су-25 от 22-ра авиационна база – Безмер, а накрая са се отчели и от 24-та авиационна база – Крумово с вертолети Ми-24.

Преди демонстрациите, в 11.00 часа почетен караул посрещна с тържествен строй президента и върховен главнокомандващ Румен Радев. На ВИП деня присъства и Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов и заместник-министърът на отбраната Иван Пейков.

Целта на „Шабла 2024“ Е повишаване на бойната подготовка и нивото на взаимодействие и координация при участие в противовъздушни операции в национален и съюзен формат.

Всички екипажи са изпълнили безупречно задачите си и са получили оценка „Отличен 6“ от командирите на военните подразделения.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x