Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > България > Експерт уличи Асен Василев в още лъжи за доставките и цената на газа

Експерт уличи Асен Василев в още лъжи за доставките и цената на газа

Ние не говорим да не се повишава цената на газа, очакваме да се снижи цената. Управляващите стъпиха на неприемливи цени като нещо нормално и казаха: Няма да се повиши цената на газа“, заяви в „Денят започва“ Пламен Павлов, председател на Българската газова асоциация.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

По думите му вицепремиерът Асен Василев е обявил, че България има възможност да транзитира 20 милиарда кубични метра газ, но това не е вярно. „Нямам идея какъв координационен център ще се прави. Имаме 2 тръби, които отиват към Турция. Едната е в посока Турция, другата е обратно, няма такава проводимост на системата“, допълни Пламен Павлов.

Според него могат да се водят преговори с „Газпром“.

Пламен Павлов коментира, че плащането е тема табу и тайната трябва да бъде разкрита. Според него по темата с газа „няма никаква икономика, а само политика“.

„Проблемът не е кой ще доставя газ, проблемът е защо „Булгаргаз“ не договори друга цена, а има възможност и защо те не внасят газа, а се стига дотам някой да внася, трябва да се даде решение. В момента имаме азерски газ, доколкото знам не се ползва сега Чирен, но може да се използва. Ако сега спрат работа например животновъдни предприятия, ще е фатално за тях“, каза още Пламен Павлов.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x