Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Бургас > Екшън! Уникалното 29-то полицейско състезание за „Най-добър пътен полицай“ предизвика небивал фурор на Морска гара в Бургас /Видео и Снимки/

Екшън! Уникалното 29-то полицейско състезание за „Най-добър пътен полицай“ предизвика небивал фурор на Морска гара в Бургас /Видео и Снимки/

Екстремни полицейски екшъни се разиграха на Морска гара в Бургас. Причината обаче не е залавяне на престъпници или друга специализирана операция, а поредният 29-ти национален конкурс за „Най-добър пътен полицай на годината“ на който Бургас е горд домакин.

Лошото време, силният вятър и проливен дъжд не спряха десетки полицаи от цялата страна да демонстрират своето професионално майсторство в  каране на мотор, стрелба с пистолет, оказване на първа долекарска помощ при ПТП. 

След официалният химн на Република България, старт на събитието даде директорът на Областната дирекция на МВР-Бургас ст. комисар Емил Павлов. / ВИЖ ВИДЕОТО/

30 отбора от различни градове на страната и над 70 участници се наредиха до пусналите сирените полицейски автомобили и мотоциклети, за да приветстват началото на играта. Сред тях се забелязваше и усилено женско присъствие на нежния пол в униформи.

С каква цел се организира поредното национално полицейско състезание и за участието на нежния пол в тежките мъжки игри, от Днес България разговаряме с главен комисар Марин Димитров от бургаската полиция /ВИЖ СЛЕДВАЩОТО ВИДЕО/

Официални гости бяха главен комисар Атанас Илков – директор на Главна дирекция „Национална полиция“, заместник-председателят на Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“ Мария Лазарова, заместник-кметът на Бургас Диана Саватева, областният управител Пламен Янев, зам.-генералният директор на БЧК д-р Надежда Тодоровкса, Иля Селиктар – идеологът и организатор на първото състезание, ген. Румен Миланов – полицейски началник и главен организатор на първото състезание от Дирекция „Национална полиция“, Ради Петров – гл. сектерат на първото състезание и други официални лица от службите на МВР.

Бургаската полиция участва в състезанието с два отбора.

 Зрелищното шоу на полицаите започна точно в 10:45 часа и поради продължителността му се очаква да приключи в късните часове на следобеда.

Наградените първенци ще се излъчат в 20.30 минути на специална церемония във фоайето на хотел „Авеню Делукс“.

Истински фурор предизвикаха представителите на СПС -специализирани полицейски части, които изложиха два щанда с оборудване на полицейските сили.

На тях множество любопитни граждани имаха възможността да се докоснат, разгледат и подържат в ръцете си най-модерното въоръжение и тактическо оборудване в полицията ни. От бронебойни каски, жилетки и щитове, до пистолети Глок и автоматични дългоцевни оръжия, и снайпери бяха показани на гостите на събитието.

Едно запомнящо се уникално зрелище, в което свикналите да познаваме в ролята на сурови мъже служители, обясняваха търпеливо и подробо на всеки един заинтересован, как, за какво и в какви ситуации се използва всеки един отделен тип въоръжение.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x