Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Бургас > Жени и младежи от ГЕРБ дариха важна апаратура на Родилно отделение в УМБАЛ -Бургас

Жени и младежи от ГЕРБ дариха важна апаратура на Родилно отделение в УМБАЛ -Бургас

Жени ГЕРБ“ и „Младежи ГЕРБ“ дариха днес важна апаратура на Родилното отделение в УМБАЛ Бургас. С помощта й се проследяват тоновете на бебето от момента на постъпване на родилката до самото раждане. Феталните монитори са най-използваните апарати в отделението, защото мониторирането на тоновете е задължително по съвременния стандарт за добрата родилна помощ. Поставени са във всички зали – приемния кабинет, родилната зала и стационара за родилки с рискова бременност. „Тези апарати се амортизират често, постоянно се налага подмяната им и затова дарението е изключително важно за работата на отделението“, подчерта старшата акушерка Руска Ганчева.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

Още днес мониторът е поставен и пуснат в експлоатация в родилна зала. Към него има и мобилна част, която позволява наблюдението и на двуплодна бременност. Заедно с апаратурата дарителите обновиха и спалното бельо – консуматив, който също се изхабява бързо заради често пране и дезинфекция.

Инициативата е по идея на Мая Бошнакова-Тодорова, която е посрещнала в УМБАЛ  Бургас първото си дете. „От този момент отделението ми стана близко, приемам присърце всяка негова нужда“, сподели тя. Около Великден тази година тя и съмишлениците й организират три събития с арт работилница и благотворителни базари. В тях се включват много желаещи да помогнат и  така се събират средствата за днешното дарение.

„Изключително много благодарим на всички дарители, защото този жест ни е от голяма помощ, улеснява нашата работа и способства за това родилките да бъдат спокойни, обгрижени и да се раждат здрави бебета“, каза при приемането на дарението старшата акушерка Руска Ганчева.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x