Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Бургас > Задържаха в Бургас българска гражданка за трафик на хора в Гърция

Задържаха в Бургас българска гражданка за трафик на хора в Гърция

По искане на Окръжна прокуратура – Бургас беше наложена мярка „задържане под стража“ на българска гражданка, издирвана от гръцките власти за участие в наказателно производство за трафик на хора.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

Българската гражданка, идентифицирана като Г.С., е издирвана от гръцките власти въз основа на Европейска заповед за арест, издадена от прокуратурата в гр. Катерини и потвърдена от съда. Според заповедта, Г.С. е обвинена в посредничество срещу заплащане за осиновяване на 17 деца, родени в болница в град Катерини, Гърция. Тези престъпления са извършени в периода от октомври 2013 г. до 2015 г.

Г.С. е била установена и задържана при полицейска проверка на адрес в град Камено, област Бургас. По искане на Окръжна прокуратура – Бургас, Окръжен съд – Бургас е постановил мярка „задържане под стража“ за Г.С. Определението на съда може да бъде обжалвано пред Апелативния съд в Бургас.

Случаят подчертава международното сътрудничество в борбата с трафика на хора и значението на изпълнението на Европейските заповеди за арест. Очаква се процесът да продължи с разглеждане на обжалванията и последващи правни действия в съответствие с международните правни норми и споразумения.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x