Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > България > Задържаха Иван „Попа“от Якимово, който преби бившата си с юмруци и камъни

Задържаха Иван „Попа“от Якимово, който преби бившата си с юмруци и камъни

Съдът взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо И.С. (на 57 години), привлечен в качеството на обвиняем по бързо производство за причиняване на телесна повреда в условията на домашно насилие и неизпълнение на заповед за защита от домашно насилие. 

В хода на разследването е установено, че пострадалата Д.С. и И.С. сключили брак през януари 2023 г. Двамата живеели в имота на жената в село Якимово, област Монтана.

Отношенията помежду им се влошили. Мъжът злоупотребявал с алкохол, оказвал физически и психически тормоз спрямо съпругата си.

След пореден инцидент в края на август 2023 г. Д.С. подала молба в съда по реда на Закона за защита от домашното насилие. Спрямо И.С. била издадена заповед за защита, с която му били наложени мерки, включващи въздържане от извършване на актове на домашно насилие, забрана да доближава пострадалата до дома й, местоработата й, както и местата за социални контакти и отдих на разстояние по-малко от 50 метра за срок от 18 месеца.

Въпреки наложените му мерки обвиняемият продължил да тормози съпругата си.

Около 12,30 ч. на 10.11.2023 г. И.С. се намирал пред магазин в Якимово, когато забелязал Д.С. Отправил обидни думи и хвърлил камъни към нея. Последвал я и я ударил с юмрук в лицето, вследствие на което жената паднала.

Пострадалата е подала сигнал на телефон за спешни случаи 112. Била е незабавно транспортирана в болнично заведение за преглед и освидетелстване.

В хода на разследването са събрани доказателства за виновността на И.С. Той е осъждан, криминално проявен и има висящо наказателно производство спрямо него. През 2023 г. са заведени няколко жалби за отправени от него заплахи с убийство.

Взетата от Районен съд – Лом мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия подлежи на обжалване пред въззивната инстанция.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x