Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Бургас > Започва мащабен ремонт на входа на Поморие откъм Слънчев бряг и Ахелой

Започва мащабен ремонт на входа на Поморие откъм Слънчев бряг и Ахелой

Улица „Мусала” в Поморие ще бъде разтоварена от тежкия трафик на автобуси, с което ще се възстанови нормалното двупосочно движение по нея. Това съобщиха днес от общината в морския град.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

Всички междуградски автобуси, преминаващи през Поморие, ще влизат в града само от кръговото до х-л Сънсет, ще спират на бившата автогара и ще излизат отново през същото кръстовище в избраната посока – към Бургас или към Слънчев бряг и Варна. По улица „Мусала” ще остане движението само на градския транспорт, като всички спирки се запазват. Предложението беше представено днес от кмета Иван Алексиев и обсъдено с присъстващите граждани и общински съветници, отзовали се на поканата за среща.

„След многобройните ми срещи и по желание на голяма част от жителите на кв. „Свети Георги”, вече сме в края на процедурата за изграждане светофар на кръстовището на улиците „Княз Борис I“ и „Мусала“. Изпълнителят е избран и преди началото на активния летен сезон светофарът ще бъде монтиран.”, каза кметът Алексиев.

Другата важна тема, която бе обсъдена днес, бе проектът за ремонт на ул. „Манастирска“. Основните дейности са цялостно преасфалтиране на участъка  – от кръговото кръстовище за кв. Каменар до кръговото до манастир „Свети Георги”, като най-съществената част от проекта е обновяване района при входа на Поморие откъм Слънчев бряг и Ахелой.

Предстои пълна промяна и съвсем нова визия на района. Това включва изграждане на тротоари и зелени ивици с височина около два метра от двете страни на пътното платно, като зеленината ще се поддържа чрез капково напояване. Зад тях ще има локални платна за обслужване на имотите. Вече проведох срещи със собствениците и се радвам на тяхната подкрепа, въпреки неудобствата, които най-вероятно ще им създадем със строителните дейности. Имаме готовност да стартираме подготовката на терена още през април. ”, допълни кметът Алексиев.

Проектът се изпълнява по Програмата за развитие на селските райони и е със 100% осигурено външно финансиране.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x