Информационен сайт „Днес България” търси да назначи журналист на постоянен трудов договор. Изисквания: висока езикова култура, добра компютърна грамотност, добра комуникативност, умения за работа в екип, амбициозност, отдаденост, лоялност, коректност. Документи изпращайте на имейл: dnesbulgaria@gmail.com
Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Водещи новини > Започна християнският тракийски фолклорен събор Спасовден в Ахелой (ВИДЕО и СНИМКИ)

Започна християнският тракийски фолклорен събор Спасовден в Ахелой (ВИДЕО и СНИМКИ)

16-то издание на Регионалния християнски тракийски фолклорен събор „Спасовден” се провежда днес в Ахелой, предаде репортер на „Днес България“. На сцената в градския парк ще се представят общо 90 групови и индивидуални изпълнители от цялата страна. Участието им ще бъде оценявано от професионално жури в състав: Пенка Петрова – фолклорист и преподавател и народните певци Стоян Ганчев и Димитър Йорданов.

Превърналият се в традиция събор се провежда по повод Спасовден, който е и патронен празник на град Ахелой. Негово Преосвещенство Агатополски епископ Иеротей отлужи тържествена света литургия в храм „Възнесение Господне“, в съслужие с  други духовници.

На литургията присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев, кметът на Ахелой Иван Георгиев, председателят на Общински съвет Адам Адамов, заместник-кметът Янчо Илиев и общински съветници. От откритата сцена в парка те приветстваха всички жители, гости, организатори и участници в събора. Както местният обичай повелява – в двора на църквата беше приготвен вкусен курбан, който бе осветен и раздаден на хората за здраве.

Мероприятията в Ахелой продължават в парка с вечерен концерт:

– 19.00 ч. – Вечерен празничен концерт с участието на ансамбъл „Чинари“ и трио „Булгарина“

Място на провеждане: Лятна сцена – парк Ахелой

– 20.50 ч. – Празнична заря

Място на провеждане: Лятна сцена – парк Ахелой

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x