Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > България > Нагъл тираджия предизвикал зверско меле край Пловдив завършило с няколко смачкани автомобила и хора в реанимация, е пуснат срещу 1500 лева гаранция

Нагъл тираджия предизвикал зверско меле край Пловдив завършило с няколко смачкани автомобила и хора в реанимация, е пуснат срещу 1500 лева гаранция

Снимката е илюстративна

Ще бъде ли наказан чуждестранен тираджия предизвикал истинска касапница на магистралата край Пловдив?!

Граждани пострадали от катастрофата, която се случи преди две седмици на Северната тангента край града на Тепетата, настояват съда да вземе адекватни решения и да накаже виновника според закона.

От Днес България припомняме, че на 23 октомври, заспал тираджия се вряза в изчакващи за завой леки автомобили, като направи на пихтия 4 от тях и вкара в болница няколко човека, сред които дете.

Оказа се, че чуждестранния водач е заспал на волана докато кара на автопилот с 90 км./час.

Малко дете е било заклещено в една от колите на задната седалка, а баща му едва остава жив, след като губи голямо количество кръв от раните си.

Адвокат Терзийски, който също е пострадал при катастрофата и едва оживява разказва, че протоколът направен от КАТ на мястото на инцидента е пълна боза и фиаско.

„Той е така написан, че фактическата обстановка е описана едва ли не, като причинена от НЛО. Липсва правилна и обективна фактологическа обстановка. В него липсва хора, които са пострадали при катастрофата. Няма никакви данни, колко са ранените, какви са раните, как и от какво са причинени -нищо“, разказва Терзиев пред репортер.

От Днес България установихме, че виновникът е освободен срещу смешната сума от 1500 лева, при положение, че е чужд гражданин и нищо не го задържа в страната ни.

Друго странно обстоятелство е, че прокуратурата, която настоява първоначално за мярка „задържане по стража“ , в последствие се отказва от искането си и се съгласява със съда, без да протестира освобождаването на причинилия катастрофата.

Научаваме, че съдът е приел, като смекчаващи вината обстоятелства твърдящи, че водачът предизвикал мелето на пътя се е спуснал да помага на хората и започнал да им оказва първа помощ.

От медията ни обаче установихме, че подобно твърдение не кореспондира с истината. Адвокат Терзиев, за който става дума в съда, че е бил изваден изпод ламарините от виновникът твърди категорично:

„Пълна лъжа. Тази неистина се лансира в съда и успя да бъде прокарана. Шофьорът седеше и през цялото време демонстрираше с наглото си и арогантно държание, че няма вина за случилото се“.

Думите му са потвърдени от многобройни свидетели, които са били на място, но не фигурират в протоколите на КАТ, нито в съдебните.

„Ще продължаваме да се борим за справедливо решение. Има големи имуществени вреди и хора с трайни увреждания, които едва ли ще могат да се възстановят. Ще настояваме това безобразно решение на съда да бъде коригирано. Надяваме се, че прокуратурата ще си свърши също работата с чест и достойнство“, казва Терзиев.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x