Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Водещи новини > Защо Зеленски се оплака от недоверие на евролидер към него

Защо Зеленски се оплака от недоверие на евролидер към него

Президентът на Украйна Володимир Зеленски каза в интервю за германския вестник Bild, че един от водещите европейски политици го е помолил да предостави доказателства, че събитията в Буча не са инсценирани от Киев.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

„Покажете ни доказателства, че това не е постановка“, каза той пред изданието. На въпрос дали политикът е лидер на страна в Европа, Зеленски отговори утвърдително, но не посочи конкретно име.

Миналата седмица украинските медии разпространиха снимки и видеозаписи на телата на загиналите, за които се твърди, че са били заснети в Буча, след като градът е бил изоставен от руските войски. Москва категорично отрича обвиненията.

Зеленски също така обвини Германия, че е една от страните, заради които санкциите срещу Русия се бавят и не са по-жестоки. „Някои държави, Германия е една от тях, са против ембаргото за нефт и газ.

Радвам се, че 5-ият пакет ( от санкциите на ЕС) включва ембаргото за въглища и дърва“, каза той. Украинският президент смята и че Берлин сериозно се въздържа от военна подкрепа за страната му.

„Германия не ни подкрепи с оръжие. Германия открито каза, че няма да бъдем член на НАТО. Но ако сме честни, реториката на Германия се промени. Германия е консервативна и студена, но въпреки това има развитие“, казва Зеленски.

Зеленски вече многократно е призовавал руският президент Владимир Путин за преговори на четири очи. В интервюто си за Bild, той отново призова за среща с руския лидер.

„Днес Украйна няма друг избор, освен да седне на масата за преговори. Русия никой няма силата да спре тази война. Само той (Путин) решава кога ще приключи тази война“, каза той.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x