Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Бургас > За Великден в Бургас пускат нощни автобуси, в Несебър – безплатни паркинги

За Великден в Бургас пускат нощни автобуси, в Несебър – безплатни паркинги

За Възкресение кметството на Бургас е разпоредило градските автобуси да возят денонощно пътници в празничната нощ. Така много жители на града и от най-отдалечените квартали ще могат да се черкуват срещу 3 лв. отиване и връщане, спестявайки пари от скъпия бензин.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

Допълнителните автобуси ще са по най-натоварените линии Б11 и Б12 и ще тръгват от начална спирка в 0,30 часа. От съображения за сигурност от кметството призоваха хората да не внасят в рейсовете запалени свещи, с които традиционно се прибират вкъщи след празничната служба.

Двете линии обслужват дълги разстояния от 80-хилядния кв. “Меден рудник” до “Изгрев” и “Славейков” на другия край на града. По същия начин с извънредни автобуси след полунощ общината процедира и за Нова година, но заради по-топлото време сега се очаква голям наплив от кварталите към центъра, където са емблематичните черкви “Св. св. Кирил и Методий”, “Св. Иван Рилски” и “Света Богородица”.

По груби изчисления по Великден за една нощ през тях минават около 10 хил. души.

В Несебър пък ще се паркира безплатно за Великден и за 1 май в общинските зони, предава „24 часа“. Жестът е на общината, за да може повече хора да се разходят из Стария град.

Автомобилите могат да бъдат оставяни за безплатен престой на северния голям паркинг, на Морската гара, на яхтено пристанище, малкия северен паркинг, мелницата и паркинга на училището, обясниха от кметството.

На входа и изхода на Стария Несебър вече са поставени ограничителните бариери. За да избегнат задръстванията по улиците от общината призоваха местни и туристи да оставят автомобилите си на предназначените за паркиране места.

Мерките се въвеждат, за да се гарантира спокойствието и сигурността както на чуждестранните и български туристи, така и на жителите на града.
По предварителни разчети

за празниците се очаква голям брой румънци,

които пристигат с колите си. Много българи от вътрешността на страната също са направили резервации в хотелите по протежение на ривиерата от Свети Влас до Равда, а хубавото време според прогнозите на синоптиците ще привлече в Несебър и много жители от региона.

В Слънчев бряг десетина хотела вече отвориха врати и приемат туристи. В три от тях са настанени израелски туристи, стотина българи са резервирали пакети за 3 и 4 дни. В Равда по-големите хотели също работят.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x