Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Водещи новини > За властта ли е средният пръст?

За властта ли е средният пръст?

Работната среща на коалиционния лидерски съвет е преминала в превъзбудено настроение, както може да се види от споделената от премиера Кирил Петков снимка, която вече публикува. Прави впечатление, че между коалиционните партньори има разбирателство, но просто го показват по техния си начин.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

Председателят на ПГ на „Има такъв народ“ (ИТН) Тошко Йорданов показва среден пръст, а съпредседателят на „Демократична България“ (ДБ) Христо Иванов го наблюдава с огромно задоволство. Останалите участници едва сдържат смеха си, както е видно от снимката. Изглежда и на тях им хареса, а може и да е заработила фантазията…

Кадърът е направен в Министерски свет (МС), където се проведе неделният коалиционен съвет на управляващите.

Близо три часа продължиха разговорите между представители на четирите партии в управляващата коалиция, след които участвалите не застанаха пред медиите, а спорните въпроси като изпращането на оръжие за Украйна не са били дискутирани. От правителствената информационна служба към този час все още не са пуснали официално съобщение.

Припомняме, че малко след 16 часа представители на четирите партии се събраха в Министерския съвет след сутрешната бомба, хвърлена от съпредседателя на ДБ ген. Атанас Атанасов, че тази седмица ще се гласува проекторешението България да окаже и военна помощ на Украйна.

Другата тема, по която коалицията е разделена, е предстоящият избор за управител на БНБ.

Не стана ясно обаче дали изобщо се е стигнало до сближаване на позициите.

„БСП категорично е против изпращане на оръжия за Киев“, потвърди по-рано днес шефът на левите депутати Георги Свиленски. Другите теми засягат разпределение на публични ресурси и разполагаме с информация конкретна. Към този момент ще се въздържим от коментар.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
1 Comment
най-стари
най-нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous

Киро и копмпания

1
0
Would love your thoughts, please comment.x