Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > България > За втори път КЗК спира поръчката за нови влакове

За втори път Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) спира след жалби поръчки за нови влакове, които общо са за над 2,7 млрд. лв. Блокирани са две от процедурите.

Първия път стопирането беше за обявени поръчки от служебното правителство. След смяната на министрите на транспорта новият – Георги Гвоздейков, прекрати процедурите, за да бъдат преработени, а след това – на 4 септември и на 6 септември, обяви нови.

Обществените поръчки са четири. Първата е за доставка на 20 едноетажни електрически влака тип push-pull за скорост от 200 км/ч с капацитет от минимум 300 седящи места. Прогнозната стойност е над 1,2 млрд. лв. без ДДС.

Втората е за доставка на 35 електрически мотрисни влака с капацитет от минимум 200 седящи места. Прогнозната стойност е 1,1 млрд. лв.

Третата е за 7 двуетажни електрически мотрисни влака с капацитет от минимум 300 седящи места. Оценени са на 410,528 млн. лв.

Четвъртата изисква доставка на 18 електрически маневрени локомотива в две позиции. За тях прогнозната цена е 68,36 млн. лв. Условие при всички търгове е 15 години поддръжка и обучение на персонала.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x