Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Политика > Здравко Димитров: Идват министри в Пловдив и не се срещат с мен

Здравко Димитров: Идват министри в Пловдив и не се срещат с мен

Пловдивският кмет Здравко Димитров е учуден, че министри идват в Пловдив и не се срещали с него.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

„Когато Сергей Станишев беше премиер, а аз кмет на район „Западен“, лично поиска да разговаряме и срещата се състоя в Математическата гимназия. Разликата между тогава и сега е голяма“, добави градоначалникът.

Той изказа огорчението си пред съветниците по време на дебата за предоставянето на Белодробна болница за временно убежище на украински бежанци. Шефът на червената група Николай Радев предложи градската управа да поиска от държавата да покрие разходите по ремонта на бившата болница, както и издръжката на временния център.

Димитров обаче каза, че се съмнява дали това ще стане като виждал как централната власт се отнасяла към управлението на Пловдив. „Нека си подадем ръце, само така можем да се измъкнем заедно. Връхлитат ни криза след криза – ковид, война, оскъпяване на материали. Ние ще се справим, в Пловдив няма да има застой“, увери той.

Ожесточен дебат съпроводи решението за предоставяне на бившата Белодробна болница за настаняване на украински жени и деца. „Самите те помагат в разчистването. Дотук не сме похарчили средства. А тази сграда ще остане на общината“, увери Димитров.

Ход на пренията даде Веселка Христамян от „Демократична България“, която обясни, че „този акт е необходим, като жест на човешко отношение“. Но поясни, че в капитала на закритата болница има 4 сгради и предложи за бежански център да се даде само едната за срок до края на годината. Попита кой ще плаща водата, токът и издръжката.

Добромира Тошева от БСП обясни, че те също били на страната на жертвите, но зададе въпрос колко средства ще вложи общината за ремонт и издръжка. И даде пример с хотелите, приели бежанци, които получавали компенсации от държавата. А шефът на червената група Николай Радев предложи вместо бившата Белодробна болница във временен център да се превърнат някогашните казарми на „Асеновградско шосе“. Те били идеални и за втори старчески дом в града. При гласуването за Белодробна болница червените се въздържаха. 40 съветници обаче казаха „да“ и предложението се прие.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x