Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Бургас > Зов за помощ! Търси се личен асистент за дама на 85 години

Зов за помощ! Търси се личен асистент за дама на 85 години

Търси се личен асистент 24/7 За дама на 85 години.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

Дамата е баба на Виолета от Бургас. Жената е загубила и двете си деца, както и съпруга си. Сега без дядото на внучката е непосилно да се справят.

За да се одобри от Община Бургас, е необходимо асистентът да отговаря на следните условия:

– да е неосъждана дама над 60 г., може и пенсионер;

– без кредити и ЧСИ (без запори);

– с поне минимален опит;

 Внучката Виолета Райкова предлага 7-часов трудов договор към Община Бургас в направление ‘личен асистент’ на минимално заплащане, който е с отговарящите си трудов и здравноосигурителен стаж. При пенсионери се изплаща пълната заплата и се трупа към стажа. Доплащане би могло да достигне до 1400 лева (тоест цялото заплащане е 1400 лева, като с това е при нощуване).

Наред с това се осигурява собствена стая, като сметките за ток, вода, храна и т.н. ще са за сметка на внучката (без телефона, но има интернет). След 4 месеца (засилен изпитателен срок от общината за 7-те работни часа) ще бъде решено кой почивен ден през седмицата ще си вземе, след 6 месеца и отпуска (според регламента на общината).

Възрастната жена е трудно подвижна, с проходилка. След 2 операции на тазобедрена става и един по-къс крак. Около 100 кг е. Почти глуха е. Със слухов апарат е и трябва да се говори на по-силен глас с нея. Не е лежаща на памперс (но не го изключват впоследствие). Тоест ще има съжителство. Тя има предпочитания за храни и трудно готви сама.

В случай, че падне, жилището е подсигурено със СОТ с паник бутон – идват и я вдигат на леглото, но асистентът или внучката трябва да са там за да отключим. Също така е със силно драматичен характер и за някои натоварващ човек, повтаря едни и същи неща непрестанно, което е нормално заради глухотата. Често пренасочване на разговора или извършване на някоя дейност я разсейва.

Няма деменция. Няма и други разстройства. Просто си е такава“, разказва Виолета.

Родена е в Пловдив, след брака си се мести в Стара Загора. В последните няколко години живеели с дядото на Виолета в нейния апартамент в Бургас. За съжаление, в Бургас е много трудно да намеря асистент за нея, тъй като попаднах само на недоброжелателни хора – тоест желаят да е на памперс иначе не биха се захванали. За това, моля да ми се обаждат хора, които не искат да преговарят, а да получат допълнителна информация, ако тази не е била достатъчна за тях.

„Моля обаждайте се между 9 и 18ч! Телефон 0878848258 – Виолета Няма да отговарям на месинджър, вайбър или друг вид съобщения„, призовава жената.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x