Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Бургас > Зрелищно! Бургаските спецчасти показаха как се действа с автомобил, който не се подчинява на подаден сигнал СТОП /видео и снимки/

Зрелищно! Бургаските спецчасти показаха как се действа с автомобил, който не се подчинява на подаден сигнал СТОП /видео и снимки/

Бургаските спецчасти показаха нагледно как се действа спрямо водачи на автомобили, които не се подчиняват на подаден сигнал за спиране. В този случай след кратко преследване на автомобила-нарушител, и не спиране при преминаване през КПП и подаден сигнал със стоп палка, се наложи употребата на помощни средства, възпиращи движението на МПС-то.

В днешната демонстрация се отработи сигнал за МПС, което не се подчинява и не изпълнява полицейски разпореждания. Беше показано нагледно как се използват помощни средства /лента с шипове/ и как въздействат върху автомобила. След блокирането на колата, пасажерите бяха изведени и арестувани за секунди. Участваха три екипа на ОД на МВР Бургас.

Зачестилите случаи на неподчинение на водачи на МПС, предизвикаха МВР да покаже готовността на полицейските служители за реакция в такива ситуации.

Мероприятието имаше обучителен характер за униформените, които изпълняват служебните си задължения на терен. Присъстваха представители на ОД МВР-Бургас, ОД МВР-Сливен и Ямбол, както и служители на РДГПО, Гранична полиция и Жандармерия.

След обяд ще се проведат и теоретични занимания, целящи да дадат повече яснота за действия в такива ситуации.

Единствено пред репортер на „Днес България“ комисар Марин Димитров даде подробности за провелата се в Бургас демонстрация, касаеща използване на актуалните в последно време помощни средства /шипове/ за спиране на движещо се МПС.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x