Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > България > Извънредното заседание в НС пропадна, регистрираха се едва 11 депутата от ИТН и независимият Руди Гела

Извънредното заседание в НС пропадна, регистрираха се едва 11 депутата от ИТН и независимият Руди Гела

Извънредното заседание на Народното събрание пропадна заради липса на кворум. Регистрираха се едва 11 депутати от „Има такъв народ“, както и независимият народен представител Радостин Василев. В пленарна зала не влезе нито един депутат от ГЕРБ-СДС, ДПС, ПП-ДБ, БСП и “Възраждане”.

В 13:00 часа в парламента ще се проведе председателски съвет, обяви председателят на Росен Желязков. Той ще е свързан с предстоящите избори и в него ще участват освен лидерите на партиите и външният министър Мария Габриел.

Според предварително обявения дневен ред депутатите трябваше да обсъдят ветото на президента Румен Радев върху промените в Закона за енергетиката, приет от Народното събрание на 5 октомври 2023 г, както и да проведат първото гласуване на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за запасите от нефт и нефтопродукти. Вносители на законопроекта са депутатите Делян Добрев от ГЕРБ-СДС и Йордан Цонев от ДПС.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x