Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > България > Извънредно! Страшен скандал с машинното гласуване гърми в държавата, ИТН искат арест за Киро и Асен Василев

Извънредно! Страшен скандал с машинното гласуване гърми в държавата, ИТН искат арест за Киро и Асен Василев

Приключи извънредният председателски съвет в парламента. Тошко Йорданов от ИТН заяви, че няма да има машинно гласуване в неделя.

„Машините не могат да бъдат сертифицирани и няма как да се използват по време на изборите. Изборите си вървят на хартиена бюлетина“, обяви председателят на ИТН.

„Тези двамата -Асен Василев и Кирил Петков са престъпници. Зам. министърът е лично посочен от Божан Божанов“, каза още Тошко Йорданов.

Тошко Йорданов е категоричен, че процедурата не може да се извърши, защото е опорочена.

„Нещата излязоха по-грозни, отколкото аз очаквах’, посочи той.

„Докладът го разбрах днес. Министърът каза, че процедурата не е завършена. Оттук няма машини и има само хартии, защото изборите са след два дни. Прокуратурата и МВР трябва да се задействат. Този е на разпит в ДАНС, но Кирил и Божанов не са. Кирил Петков и Божанов са оказвали натиск върху един министър и са му обяснявали, какво трябва да се правят едни пари, едни 600 милиона лева. Всички останахме, като гръмнати. Има престъпление на министър“, каза още Тошко Йорданов.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x