Информационен сайт „Днес България” търси да назначи журналист на постоянен трудов договор. Изисквания: висока езикова култура, добра компютърна грамотност, добра комуникативност, умения за работа в екип, амбициозност, отдаденост, лоялност, коректност. Документи изпращайте на имейл: dnesbulgaria@gmail.com
Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > България > Изграждат над 100 километра водопроводи в столицата

Изграждат над 100 километра водопроводи в столицата

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Столичната община ще изгради над 100 км водопроводна и канализационна мрежа в седем столични района, съобщиха от Пресцентъра на общината.

В момента се изпълняват седем проекта за изграждане на канализация по оперативна програма „Околна среда“. Изграждат се над 100 км канализация в кв. „Драгалевци“, „Кръстова вада – изток“, „Суходол“, „Бенковски“, „Обеля“, „Нови Искър“ и на гр. Банкя, кв. „Градоман“, „Михайлово“, „Вердикал“ и с. Иваняне. При реализация на проектите за обновяване на централната градска част се подменят съществуващи инженерни мрежи, в това число, се подменени стари топлопроводи и ВиК-мрежа.

Дружеството „Софийска вода“, което е част от френската „Веолия“ планира за 2022 г. инвестиции в размер на над 51 млн. лв. за подобряване на ВиК-инфраструктурата на столицата и подобряване на услугите за потребителите. Това е най-голямата инвестиция, която се прави в рамките на една календарна година за последните 12 години. За сравнение, през 2021 г. дружеството е инвестирало над 40 млн. лева, при планирани 38,9 млн. лева, информираха през миналата година от „Веолия“.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x