Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Бургас > Изложба на гигантски африкански охлюви в Бургас

От 6 юли до края на август в Бургас ще се проведе уникална изложба на гигантски африкански охлюви. Тази впечатляваща експозиция ще бъде достъпна всеки уикенд в Експозиционен център „Флора“, предоставяйки възможност на посетителите да се запознаят с тези забележителни същества отблизо.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

Впечатляващи размери и уникални характеристики

Гигантските африкански охлюви са сред най-големите сухоземни охлюви в света, като някои екземпляри могат да достигнат до 30 см дължина. Посетителите на изложбата ще имат възможността не само да видят тези величествени същества, но и да ги докоснат, като по този начин ще придобият уникално изживяване и по-добро разбиране за техния живот и поведение.

Образователна стойност и възможности

Изложбата е не само зрелище, но и отлична образователна възможност както за деца, така и за възрастни. Тя ще предостави информация за биологията, местообитанията и значението на гигантските африкански охлюви в екосистемата. В рамките на събитието ще бъдат организирани и интерактивни работилници, където посетителите могат да научат повече за грижите за тези животни и за техните специфични нужди.

Място и време на провеждане

Изложбата ще се състои в Експозиционен център „Флора“ в Бургас, който се намира в Морската градина. Центърът е известен със своите разнообразни събития и изложби и е предпочитано място за културни и образователни инициативи. Изложбата ще бъде достъпна всеки уикенд от 6 юли до края на август.

Как да стигнете

Експозиционен център „Флора“ е лесно достъпен както за местни жители, така и за туристи. Морската градина на Бургас е популярно място за разходки и почивка, което прави посещението на изложбата още по-приятно и удобно.

Не пропускайте тази уникална възможност да видите и докоснете истински гигантски африкански охлюви! Изложбата в Бургас е събитие, което ще впечатли и обогати всички, които се докоснат до тези невероятни същества.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x