Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > България > Изнесъл ли е Кирил Петков класифицирана информация?

Изнесъл ли е Кирил Петков класифицирана информация?

От ГЕРБ заявиха, че са шокирани от няколко неща, които днес се случиха в парламента. Едно от тях е оповестяването от страна на премиера Кирил Петков за извършване на военна операция от страна на български военнослужещи, заяви Десислава Атанасова от ПГ на ГЕРБ на брифинг в Народното събрание.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

„Надявам се операцията да е съгласувана с министъра на отбраната и се надяваме президентът също да е уведомен. Държавната комисия за класифицирана информация също трябва да се произнесе възможно ли е и при какви условия министър-председателят да оповестява такава информация. Това е не само аматьорщина, но и заплаха за националната ни сигурност. Това е грубо посегателство върху сигурността на хората, изпратени там”, добави тя.
По думите й премиерът има достъп до класифицирана информация, като от ГЕРБ настояват за отговори до каква степен той може да оповестява такава.

„Ако се окаже, че Петков на открито заседание оповестява такава информация, а няма право, той подлежи на тежки санкции от правоохранителните органи. Настояваме за проверка. Ако се окаже, че лъже-няма да сме изненадани. Но искаме становище на президента, както и свикване на КСНС”, категорична е Атанасова.
Атанасова добави още, че е шокиращо, че министър-председателят Кирил Петков няма отговор на въпросите за Gemcorp и т.нар. „просто меморандум“.„Шокирани сме и, че кандидат на БНБ получава заплашителни СМС-и да не участва в публично обявена процедура”, каза още тя.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x