Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Свят > Израел отваря временно коридор за цивилни в Газа

Израел отваря временно коридор за цивилни в Газа

Израел отвaря отново коридор за цивилни жители на Газа в северната част на Ивицата, за да се евакуират на юг, въпреки че са били атакувани, докато се опитват да отворят пътя в събота, съобщава The Times of Israel.

Tова ще се случи между 10 сутринта и 14 часа в неделя.

„За вашата безопасност, възползвайте се от времето“, каза говорител, повтаряйки дългогодишното настояване на израелската армия цивилните да се преместят далеч от пътя на опасност, като се насочат към южната част на Газа.

Около 800 000 души са избягали на юг досега, въпреки че мнозина настояват да останат в северната част на анклава, отбелязвайки хуманитарни проблеми и въздушни удари, които се случват и на юг.

Израел е съсредоточил по-голямата част от своята въздушна мощ и сухопътни сили в северната част на Газа. С това заобикаля града от три страни, тъй като се стреми да елиминира властите там.

Членове на „Хамас“ са стреляли с минохвъргачки и противотанкови снаряди по войските, когато са се опитали да отворят пътя в събота, „защото са искали да останете там като живи щитове за тях и техните лидери“.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x