Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > България > Израел ще спазва 4 часови паузи в сраженията за да избягат цивилните от местата на боевете

Израел ще спазва 4 часови паузи в сраженията за да избягат цивилните от местата на боевете

Съединените щати обявиха, че Израел ще започне да спазва ежедневни 4-часови паузи в сраженията в северната част на Ивицата Газа. През този период няма да се провеждат военни операции в района, за да могат цивилните да получат хуманитарна помощ и да се евакуират на юг. По-рано израелските военни заявиха, че ще има тактически, локални паузи за хуманитарна помощ, но уточниха, че не става дума за прекратяване на огъня.

Израелският премиер Бенямин Нетаняху заяви в четвъртък, че страната му не се стреми да завладее, окупира или управлява Газа след войната си срещу „Хамас“, но „заслужаваща доверие сила“ ще бъде необходима да влезе в палестинския анклав, за да се предотвратят заплахи от войнстващи групировки.

„Ще има два хуманитарни коридора, които ще позволят на хората да избягат от районите на военни действия в северната част на Газа, като първият коридор ще бъде отворен между четири и пет часа всеки ден. За последните няколко хиляди хора успяха да достигнат до по-безопасни райони. Вторият маршрут по крайбрежния път ще даде възможност на още хиляди хора да достигнат до по-безопасни райони в южната част“, посочи Ведант Пател, говорител на Държавния департамент на САЩ.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
1 Comment
най-стари
най-нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous

Мнозина страдат от диабет и дори не знаят, че са болни, но сега е напълно възможно да се предотврати диабет или да се излекува. Има уникално лекарство, което подхожда на всички и действа бързо, прочетете го сами–– https://min.lc/diabexin

1
0
Would love your thoughts, please comment.x