Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Изрод отрови три домашни котки и малко котенце в бургаския кв. „Ветрен“! Помогнете да ги открием

Неизвестен изрод трови котките в бургаския кв. „Ветрен“. Само за няколко часа четири животинки са издъхнали в страшни мъки на улица „Иглика“ 6. За това сигнализира пред „Днес България“ бургаският журналист Янчо Николов, който днес е рожденик. Той и съпругата му са подали сигнал в полицията и очакват злосторникът да бъде открит и наказан. На място е бил изпратен екип на Второ РУ – Бургас, който е извършил оглед на място и е предприел следствени действия по установяване на извършителя.

„Три едри домашни любимци и малко котенце са станали жертва на неизвестен/и изверг/и. Една от отровените котки е отнесена в местната ветеринарна клиника, където е подложена на животоспасяващи манипулации. Специалистите д-р Яни Бойчев и д-р Христо Христов са изказали мнение, че най-вероятно става въпрос за отравяне с антифриз, но е възможна и друг вид отрова“, обясни нашият колега. Три дни по-рано друга котка е отровена на същия адрес.

„Никъде няма закон за ограничаване диаметъра на движение на животните. Явно някои хора, които мразят себе се, останалите и са пълни с комплекси за малоценност, са решили да си го изкарват на невинни същества. Само по себе си – отровителството си е чисто престъпление, което подлежи на строго наказание от закона. Подобни хора, които не зачитат живота на други същества, не уважават живота и на хората около себе си. Щом си способен да извършиш подобно деяние срещу беззащитно животно, значи си способен да го направиш и с човешко същество. Така разсъждава законът в цивилизованите държави и присъдите там са назидателни за подобни субекти“, заяви собственичката на животните Веселина Николова.

Образувано е досъдебно производство срещу неизвестен извършител и се очаква съвсем скоро престъпникът или престъпниците да бъдат установени и предадени на съда. Законът предвижда до 3 години затвор и 5000 лева глоба за убийство на гръбначно животно. Ако престъплението е рецидив, наказанието може да е по-тежко.

„За престъплението ще бъдат уведомени фондациите за закрила на животните, а ние ще следим от близо развитието на случая“, категоричен е Янчо Николов.

Призоваваме всеки, който има информация за извършителите, да се свърже с полицията или да се обади на редакционния ни телефон!

Споделете тази новина във фейсбук
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
1 Comment
най-стари
най-нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous

Всеки изрод трябва да си понесе последствията! Винаги! Не да се разминава само с глоби. Затвор е нужно за такива уроди! За назидание на другите, които още на са си го помисляли даже.

1
0
Would love your thoughts, please comment.x