Информационен сайт „Днес България” търси да назначи журналист на постоянен трудов договор. Изисквания: висока езикова култура, добра компютърна грамотност, добра комуникативност, умения за работа в екип, амбициозност, отдаденост, лоялност, коректност. Документи изпращайте на имейл: dnesbulgaria@gmail.com
Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > България > Има заподозрени за опита за атентат срещу главния прокурор Иван Гешев

Има заподозрени за опита за атентат срещу главния прокурор Иван Гешев

Има заподозрени за опита за атентат срещу главния прокурор Иван Гешев. Това обяви вътрешният министър Иван Демерджиев на брифинг в МС. Той обаче отказа да даде повече подробности.

„Имаме много насоки, разследването тече, повече подробности може да изнесе Прокуратурата”, каза вътрешният министър. „Очевидно е, че нивото на сигурност на автомобилите и техническите средства на НСО, трябва да бъде завишено”, коментира още той.

В случая решаваща се оказала именно бронировката на автомобила, използван от главния прокурор. Демерджиев обясни, че това е автомобилът с най-добра защита в НСО. Тази добра защита е довела до това взривното устройство да не може да го пробие.

Със заповед на министър-председателя се сформира работна група. Тя ще трябва да обедини цялата информация от службите за сигурност, за да се стигне до извършителите и поръчителите на взрива от вчера, така и да се избегнат подобни действия, към който и да е представител на държавата за в бъдеще.

Всички заплахи, отправяни срещу Гешев през годините, са проверявани много сериозно, заяви още вътрешният министър.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x