Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Бургас > Инженер Димитър Трифонов: Алчността за пари и власт погубва хората, но защо ние трябва да плащаме за амбициите на някои си

Инженер Димитър Трифонов: Алчността за пари и власт погубва хората, но защо ние трябва да плащаме за амбициите на някои си

От Днес България се срещаме с инженер Димитър Трифонов, който тази сутрин стана неволен участник в ПТП на новоизграденото кръгово до КПП „Слънчев бряг“ и ЛИДЛ „Кошарица“.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

Инженер Трифонов беше ударен от камион, докато следва маркировката очертана на новото кръгово. Следва удар, а след него глоба. Защо се получава тази парадоксално абсурдна ситуация повече от инженер Димитър Трифонов.

Господин Трифонов, какво се случи точно на кръговото?

Тази сутрин с моето семейство станахме участници в ПТП на така нареченото новоизградено кръгово на КПП Слънчев бряг /LIDL/. Ситуацията бе следната. Пресичаме кръстовището от Кошарица към Свети Влас, като се движим в указаната пътна маркировка на ново очертаното кръгово. В този момент от Варна идва засилен камион, който минава в права линия през кръговото и ни удря странично.

Защо ви удря, нали има индикации, че е кръгово? Значи шофьор на камиона е виновен, а глобяват вас.

Не е точно така. Не виня шофьора на камиона, за него няма никакви индикации, че има очертано кръгово.

Но има. Кое е парадоксалното тук според вас? Кое ви възмути толкова много?

Служителите на КАТ констатираха, че аз не съм спазил закона за движението по пътищата, заради това, че е трябвало да пропусна движещия се с предимство(камиона), че няма знаци за кръгово движение и че важат старите такива. Така да се каже, има цялостно направена пътна маркировка указваща кръгово движение, но се приема, че го няма и не важи.

Кой е виновен тогава, според вас?

Не обвинявам служителите на КАТ, те също бяха в недоумение за липсата на каквато и да е сигнализация! Тук обаче се питам аз, а и всички присъстващи на инцидента, защо е позволено това очертание след като няма никаква допълнителна пътна сигнализация и организация на движение ?Кой позволява да се чертаят свободно маркировки, които не важат? Ако това е обект в ремонт или ново строителство, защо няма никакви табели, които да го обозначават? Само за два часа след нашата катастрофа, можеше да се случат поне още 30 такива, заради това, че хората просто не знаят как да преминат. Това е ясен знак, че проблемът е огромен и не се корени в тълкуването на закона за движение по пътищата, а от институцията, която е отговорна за изграждането на това кръгово.

Коя е според вас институцията отговорна за изграждането му?

Аз мисля, че това е Община Несебър.

Какво искате да кажете на всички онези „отговорни хора“ в Община Несебър?

Вие, институциите, имате късмета че не се случи най-лошото, но също така и шанса да поправите глупостите, които сте надробили! Алчността за власт и пари погубват хората, но защо невинните да плащаме за вашите амбиции? Ние от наша страна благодарим на всички, които се отзоваха сутринта и направиха кошмара за нас и децата малко по-лек!

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x