Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Икономика > ИНТЕРЕСНИ ФАКТИ ЗА БИТКОЙН

ИНТЕРЕСНИ ФАКТИ ЗА БИТКОЙН

  • Биткойн е създаден от човек/група с псевдоним Сатоши Накамото през 2008 година. Все още на света не е известна неговата/тяхната истинска самоличност.
  • Първата транзакция е осъществена на 21 Януари 2009 година ,когато Накамото превежда сума от 100 Биткойна на Хол Фини, известен компютърен инжинер.
  • В днешно време кодът на Биткойн съдържа много повече хиляди редове код. Програмният език, който е използван е C++. За сравнение в първата версия на Биткойн редовете код били само 14 хиляди.
  • Английски гражданин на име Джеймс Хауълс изхвърлил флашка съдържаща ключа за портфейла му, в който имал 7500 Биткойн. Има и случай на журналист, който погрешка постнал в социалните мрежи достъп до портфейла си. Както може да предположите, парите му веднага били откраднати.
  • Първото висше учебно заведение, което приема плащане чрез Биткойн е Кипърският университет. А пък първият банкомат работещ с Биткойн е инсталиран във Ванкувър, Канада.
  • През 2013 година цената на Биткойн за пръв път превишава цената на златото.
  • Първият търговски успех на Биткойн може да се счита Bitcoin Silk Road.  Silk Road е сайт в който можете да намерите и закупите различни видове наркотици, оръжия и други незаконни стоки. Биткойн, поради анонимния си характер стана първото платежно средство в Silk Road. Когато ФБР арестува създателя на Silk Road, Рос Улбрихт, те са успяли да конфискуват едва 20 процента от състоянието му в Биткойн. Останалите 80 процента така и не биват открити. И въпреки, че силите на реда успяват да се доберат до едва 1/5, ФБР става притежател на най-големия криптовалутен портфейл в света.
  • Ламборджини са първата в света марка автомобили, която приема плащания с Биткойн. При самолетните производители честта се пада на Скайкрафт.
Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x