Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Водещи новини > Интригата в Несебър остава, Иван Дашев не позволи на стария кмет да сечели кметския стол – отиват на балотаж

Интригата в Несебър остава, Иван Дашев не позволи на стария кмет да сечели кметския стол – отиват на балотаж

В Община Несебър се развиха много заплетени и интригуващи избори за кмет. Сортирането и броенето на бюлетините в СИК-овет продължи до късно снощи.

Очакванията на досегашния кмет Николай Димитров да спечели изборите още на първия тур не се сбъднаха. Пътят му пресече бизнесменът Иван Дашев. Двамата кандидати отиват на балотаж идната неделя, когато отново ще премерят сили, а жителите на общината ще покажат своя избор.

Досегашния кмет на оОбщина Несебър Николай Димитров управлява четири мандата – от 2007 г. досега. Последните два мандата спечели на първи тур, а тази нощ преживя неочаквано разочарование.

В някой от секциите по населени места в общината е имало съмнителни гласоподаватели, предимно от малцинствата. Нови жители на селата, които никой не познава, вероятно регистрирани като гласоподаватели за определена кандидатура. Пред секциите в селата Кошарица, Тънково, Оризаре и Гюловца се е наблюдавало странно скупчване на хора, които вероятно са контролирани от някой. Те идват от някъде, гласуват, после преминават през определен човек, вероятно да се отчетат един на друг за свършента работа.

По данни на ОИК Несебър и при обработени 48,45% от протоколите в общината ще има балотаж между Николай Димитров и Иван Дашев.

Николай Димитров за момента печели 39,85%, а претендетът му Иван Дашев има 19,21%.

-Кръстьо Пеев има – 12,55%

-Румен Кулиев – 11,93%

-Георги Манолов – 9,61%

-Георги Шишменидов – 2,52%

-Звезделина Каравелова – 2,11%

Предвид наложените традиции в тази община разпределението на гласовете за Общинския съвет да е ясно месеци преди това, този път излиза, че голяма част от кандидатите за съветници в различните листи тихомълком са гласували за Дашев да стане кмет.

Местният парламент в Несебър се състои от 21 съветници. Този път ще бъде значително фрагментиран.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x