Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Свят > Ирландия тропна по масата

Ирландия тропна по масата

epa09833994 Irish Foreign Minister Simon Coveney during a press conference after his meeting with Polish Foreign Minister Zbigniew Rau at the headquarters of the Polish Foreign ministry in Warsaw, Poland, 18 March 2022. EPA/Mateusz Marek POLAND OUT

Ирландия настоява за най-строг пакет от санкции срещу Русия, за да се сложи край на лудостта на тази война. Това каза ирландският външен министър Саймън Ковъни.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

Днес той посети Украйна, уточни Би Би Си.

Руските сили вероятно са извършили военни престъпления, като са атакували украински цивилни, заяви ирландският външен министър.

Той посети районите, пряко засегнати от руската агресия и се срещна с министъра на външните работи на Украйна Дмитрий Кулеба и министъра на отбраната Олексий Резников.

„Макар и да е военно неутрална Ирландия, нека да е ясно, че ние не сме неутрални по отношение на тази война и бъдещето на вашата страна“, каза Саймън Ковъни..

По време на посещението си Ковъни обяви финансиране в размер на 3 млн. евро (2,5 млн. паунда) за Международния наказателен съд, като 1 млн. евро ще бъдат разпределени незабавно за канцеларията на прокурора.

Ирландия вече е предоставила 20 млн. евро за хуманитарна помощ на Украйна и е поела ангажимент за 33 млн. евро за военна помощ за властите в Киев.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
1 Comment
най-стари
най-нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous

От кога Ирландия плаща в паунди?

1
0
Would love your thoughts, please comment.x